zondag 30 juni 2013

Kringloop give away!

Ik, (als bijna professioneel kringlopertje haha), dacht dat het wel leuk zou zijn om eens een give away te doen met spulletjes van de kringloop. Zo heb ik afgelopen vrijdag bij twee kringloopwinkels voor jullie gesnuffeld en de volgende 
twee give away pakketjes samengesteld:


Voor de echte fashionista's onder ons een leuk vintage spijkertasje met een bijpassende sjaal. Ik zie het helemaal voor me: een frisse witte blouse, mooie spijkerbroek met een paar leuke sneakertjes of ballerina's eronder en dan afgestyled met deze tas en sjaal. Mijn oudste dochter vond het in ieder geval wel wat en probeerde al een deal met me te sluiten voor het tasje.
Dan heb ik nog een pakketje samengesteld:


Het schilderijtje met het schattige kindergezichtje kon ik niet laten staan. Het boek Kito en Poelika uit 1969 vond ik er goed bij passen vanwege de prachtige tekeningen van het zigeunerjongetje Kito. Liefhebbers van kinderboeken zullen dit vast weten te waarderen.
 
Om kans te maken op een van deze 2 kringlooppakketjes moet je het volgende doen:
 
Volger van mijn blog zijn
Bij de reactie vermelden of je Pakket 1 of Pakket 2 zou willen hebben
Het zou leuk zijn als je mijn give away op je blog deelt maar is niet verplicht
Meedoen kan t/m zondag 7 juli
 
De 2 winnaars maak ik maandag 8 juli bekend!
 
Ik maak voor de verloting gebruik van de random generator dus mocht je al eens gewonnen hebben bij een give away van mij doe gerust weer mee! Misschien ben je nu eenmaal voor het geluk geboren toch?
 
Veel succes allemaal en nog een fijne zondag!
Pascale

 
 




donderdag 27 juni 2013

Kringloop opknappertje

Allereerst weer bedankt voor al jullie leuke en enthousiaste reacties op mijn blog! Afgelopen zaterdag liep ik tegen een lelijk groen geschilderd ladekastje aan bij de kringloop. Omdat het kastje er al een tijdje stond mocht ik het voor de helft van de prijs meenemen. Dat wilde ik wel want ik vond het een handig formaatje voor op Fleur haar kamertje. Ik heb hem wit geverfd en met masking tape gaf ik er een leuk gebloemd randje aan.

 
 
De ijzeren handgreepjes kreeg ik er niet zonder grof geweld af en dus heb ik ze ook maar wit geschilderd. Twee vilten bloemen en mijn zelfgemaakte bollenslinger brachten uitkomst.
 
 
Ik maakte de bloemen aan de handgrepen vast en aan de andere kant hing ik de slinger. 
Fleur is heel erg blij met haar "nieuwe" kastje.
 
 
Fijne avond!
Pascale
 
 

zondag 23 juni 2013

De pot op!

De glazen potjes groeiden hier gestaag dus het werd tijd dat ik er wat mee ging doen: voorraadpotten! Vanaf nu vind je hier dus geen rondslingerende zakjes of pakjes meer in de keukenkastjes.


De dekseltjes maakte ik zwart (ik wilde ze eerst wit maken maar ondanks de primer bleven de lettertjes op de dekseltjes door de witte verf heen komen) en plakte er leuke stickertjes en labels op.


De stickertjes komen bij het Kruidvat vandaan. Er zat cellofaan om het boekje dus het was een gok hoe ze er uit zouden zien maar ze zijn hartstikke leuk!


Tot slot kon ik me niet beheersen bij de Hema.......wie wel?


Fijne zondag!
Pascale

woensdag 19 juni 2013

Indrukken van de kringloop

Bij de kringloop werp ik altijd graag een blik op oude blikjes. Dit gebloemde vintage blik ging natuurlijk mee. Hij is lekker groot dus ik kan er goed mijn mooie papiertjes in kwijt.




Deze kleine bordjes nam ik voor mijn dochtertjes mee en vallen gelukkig in de smaak! Door het handige formaat zijn ze perfect voor de dames om onder een cakeje of andere koek te leggen. Scheelt weer wat kruimels toch?


Ik hou van mokjes en vond deze te leuk om te laten staan.


Gisteren uit mijn werk lag er een mooi pakje op de deurmat. Tot mijn grote verrassing had Marieke van Een dotje wat mij een mooi kwartetspel gestuurd. Mijn dochtertjes waren helemaal verbaasd dat mama dat ''zomaar'' van iemand opgestuurd kreeg. Lieve Marieke, nogmaals heel erg bedankt!


Ik keek net naar buiten en zag het volgende tafereeltje:
 
 
Ik vroeg me al af waarom mijn viooltjes er zo 'mooi' bij stonden ....
 
Fijne avond,
Pascale

zondag 16 juni 2013

Kringloopindrukken

Wat ontzettend grappig dat de meeste van jullie dachten dat het gezicht achter dit blog  donkerharig was. Zaten jullie er toch helemaal naast. Maar goed, dit blondje is van de week natuurlijk weer naar de kringloop geweest en kwam met het volgende thuis:
3 vaasjes waarvan de witte echt superplat is, en ik vond het bruine vaasje zo mooi omdat het wit is aan de binnenzijde.

 
Een tuinbloemenboekje uit 1956 met prachtige afbeeldingen.
 
 
Een houten puzzeltje voor € 0,45 die ik gewoon schattig vond om te laten liggen.
 
 
Tot slot viel mijn oog op een kitscherig bloemenschilderijtje waarvan ik in eerste instantie dacht dat het een printje was. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat het echt geschilderd was. Omdat dit schilderij, waar vast vele uurtjes in hebben gezeten, een beter plekje verdient dan in een hoekje bij de kringloop nam ik het maar mee voor € 3,00. Het past natuurlijk totaaaaaal niet in ons interieur dus heb hem maar even bij mijn dochter op haar lichtblauwe kamer gezet.
 
 
Fijne avond,
Pascale

zaterdag 8 juni 2013

Van alles wat blogpost

Ook deze week scharrelde ik bij de kringloop weer het een en ander bij elkaar. Ik vond er dit bordje van Countryfield met daarop 4 kleine vaasflesjes gelijmd. Superhandig voor al die geplukte bloemetjes die m'n dochters regelmatig meenemen voor me. Volgens mij is dit ook goed zelf te maken van een leuk bordje en kleine flesjes.


Het advertentiespel kon ik voor € 0,50 niet laten liggen. Af en toe kregen we een behoorlijke lachstuip om de briljante combinaties die we maakten.Wat dacht je van
Slager Varkensoor heeft in de aanbieding - een hazewindhond - met fietsbel


Het voetbalspel nam ik mee vanwege de leuke vormgeving. Waarom zien die gezelschapsspellen er tegenwoordig toch zo foeilelijk uit? Nadat ik de blaaspijpjes goed had schoongemaakt hebben we hier getracht een potje te spelen,  maar al na 2 minuten blazen draaide alles letterlijk voor onze ogen.



En dan lag er vandaag nog een prachtige envelop op de mat van Janina van het mooie blog elke dag zaterdag . Ik had 3 prachtige zelfgemaakte labels bij haar gewonnen. Heel erg bedankt Janina! Ze hebben hier een mooi plekje gekregen.



Tja, inmiddels blog ik alweer 4 maanden en ik vond het tijd om toch maar een beetje uit de anonimiteit te komen. Dus heb ik vlug uit de losse pols een foto van mezelf geschoten. Hebben jullie nu tenminste ook een gezicht bij het blog Indruk.

 
Fijne avond!
Pascale

dinsdag 4 juni 2013

Dat heeft een kwastje nodig

Ik was al een tijdje op zoek naar een rekje of plankje waar ik de keukenkruiden op kon zetten. Ik had tenslotte toch niet voor niets van die leuke kruidenpotjes gekocht bij Dille & Kamille? Soms is de oplossing dichterbij dan je denkt. Bij Ikea liep ik tegen een houten kruidenrekje van € 3,99 aan. Dit weekend heb ik ze geverfd in de kleur van onze keuken en voilĂ ! Alles dus lekker binnen handbereik tijdens het koken.

 
Ook vond ik nog twee oude lantaarns die na een schilderbeurt en wat steentjes op de bodem ook weer prima buiten een ronde mee kunnen.
 
Voor de metamorfose
 
Na de metamorfose
 
Tot slot heb ik mezelf getrakteerd op die mooie Lungo gieter! Nu kan ik alle planten in stijl van water voorzien. De schutting gaan we van het weekend vervangen en ga ik daarna met een mooie Zweedse verf schilderen.
 
 
Fijne avond!
Pascale