zondag 26 januari 2014

Indruk van onze keuken

Ik dacht dat het misschien wel leuk was om jullie eens een indruk te geven van onze keuken. 


Toen wij 11 jaar geleden onze woning kochten hadden de huidige bewoners net een gloednieuwe gele (!) keuken geplaatst met een fineer beukenblad en achterwand en gele tegeltjes achter het fornuis.  Totaal onze smaak niet maar we hadden geen geld om er direct weer een nieuwe keuken in te plaatsen en dus verfde ik alle frontjes en tegeltjes wit en kon de keuken er weer mee door. 

Twee jaar geleden was het echt tijd om de keuken te vervangen. In eerste instantie kozen we een witte keuken uit met een antraciet blad. Toen de tekening klaar was en de keuken besteld zou worden besloot ik om toch maar even het frontje mee naar huis te nemen om te kijken hoe het er bij ons uit zou zien qua lichtinval en interieur. Lichte paniek toen bleek dat het wit van het frontje toch niet mooi uitkwam bij onze meubels en deze keuken niet in andere wittinten te verkrijgen was. Wel was er een mooie grijstint en hakten we de knoop door: we kozen voor een grijze keuken met wit stenen blad, precies contra dus! Ik koos voor een stenen blad met wat kleine glasscherfjes er in omdat een spierwit blad net op een kunststof blad leek. 


Omdat de keuken niet groot is wilde ik geen bovenkastjes meer om het geheel wat luchtiger te maken. Bij het samenstellen van de keuken bleek al snel dat ik dan niet uit zou komen met alle keukenspullen en kozen we voor extra hoge bovenkastjes op de kortste zijde. Samen met de hoge apothekerskast heb ik hiermee genoeg opbergruimte. 


We hoefden bij de nieuwe keukenindeling ook geen rekening te houden met een grote koelkast en vriezer omdat we die los konden plaatsen in de kleine uitloop bij de keuken. Ik koos er ook voor om geen ingebouwde prullenbak te laten plaatsen onder het gootsteenkastje zodat ik ook die ruimte volledig kon benutten voor het opbergen van schoonmaakmiddelen etc.  Omdat ik nauwelijks een magnetron gebruik heb ik deze ook uit de nieuwe keuken weggelaten en gekozen voor een oven met extra inhoud en een opberglade eronder. In de kleine uitloop heb ik een kleine magnetron staat voor het geval ik toch iets wil ontdooien. 


De gestucte wand is voorzien van een speciale coating die heel eenvoudig is af te nemen met water. Ik ben echt nog iedere dag blij met onze keuken en dan zeker niet in de laatste plaats vanwege de gekozen kleur grijs. Door de witte achterwand en het witte blad oogt het niet donker en vind ik alles er mooi op uit komen. En, ook niet geheel onbelangrijk,  het is ook niet zo besmettelijk als wit en dat is met rondhuppelende kinderen best fijn! 

Fijne zondag nog, 
Liefs Pascale 






zondag 19 januari 2014

Kringloop indrukjes

Ook in het nieuwe jaar blijf ik regelmatig een bezoekje brengen aan de kringloop. Ondanks dat ik dit keer niet heel veel leuks zag ging ik toch niet met lege handen naar huis. Zien jullie het krukje met zwart witte stippen? Ik nam het mee voor € 2,50. Maar het krukje trof ik niet in deze staat aan bij de kringloop, integendeel!


Kijk, zo trof ik het krukje aan: donkere pootjes en bekleed met een heel vies stofje dat er bij thuiskomt direct af ging. Nadat ik de pootjes had geschuurd heb ik er een kussentje opgelegd zodat het wat zachter zou zitten en het krukje bekleed met een stukje stof.  
 En dan ben ik toch weer zo blij met het resultaat!


Deze grijs/witte schaal ging ook mee en vond ik uitermate geschikt om wat bloembollen in te zetten. 


Dit West Germany vaasje ging ook voor € 0,75 in het mandje. Op de onderkant van West Germany vaasjes, die je overigens heel vaak tegenkomt bij de kringloop, staan altijd 2 nummers. Het eerste nummer is het modelnummer en het tweede getal duidt de hoogte van de vaas aan. 


De magnoliatakken doen het hier goed. Het is iedere ochtend een verrassing hoeveel knoppen er weer open zijn gegaan. 


Een fijne week voor iedereen!
Liefs Pascale 


zondag 12 januari 2014

Nieuwe aanwinsten

Bedankt voor al jullie leuke en enthousiaste reacties op mijn vorige blogpost. 
Sophie en Fleur lopen nog net niet naast hun schoenen na al jullie complimenten :-).
Tijdens de Kerst lagen er nog een paar mooie cadeautjes voor me onder de kerstboom die ik jullie graag nog even laat zien. 


Tijdens Flavourites live zag ik hele mooie rosé vergulde oorringen van Nikki Namasté. Ik twijfelde op dat moment heel erg omdat ik normaal nooit oorringen draag maar ze bleven maar in mijn hoofd zitten. Ik ben ontzettend blij dat ik ze nu toch heb. Omdat ze rosékleur zijn vallen ze niet zo heel erg op bij mijn blonde haar en staan ze eigenlijk heel subtiel. 

Ons aanrecht is niet heel erg groot en tijdens het koken uit kookboeken is het zoeken naar een goede plek voor mijn kookboek. Met deze handige kookboekenstandaard van Present time is dat verleden tijd. Ook kan ik het prachtige kookboek Polpo aan mijn kookboekenverzameling toevoegen. 


De boekenstandaard is heel eenvoudig uit elkaar te halen zodat je hem makkelijk in een lade kunt opbergen. Van het eiken parket hadden we nog kleine stukjes over. Ik heb ze een likje verf gegeven en er wat op gestempeld en in de keuken gezet. 


Van lieve Marieke van het mooie blog Een dotje wat ontving ik een grote ster van klei. Ik heb hem om de hals van mijn groene kringloopfles gedaan en samen met mijn indoor - pine boompje vormt het zo een mooi fris plaatje. Bedankt Marieke voor deze leuke verrassing!


De kersttakken hebben hier nu plaats gemaakt voor andere takken. Gisteren kocht ik magnoliatakken die een mooi plekje op de eettafel hebben gekregen. 


Ik wens jullie allemaal een fijne nieuwe week!
Liefs Pascale 

zondag 5 januari 2014

Some facts about me

Vorig jaar februari begon ik met heel veel plezier te bloggen. In eerste instantie is het dan even aftasten waarover je schrijft en wat je van allemaal van jezelf laat zien en deelt. De eerste maanden verschool ik me achter een neutraal pictogrammetje maar sinds een maand heb ik deze veranderd in een foto van mezelf. Het leek me leuk om dit blogjaar te beginnen met 
"Some facts about me".  

* Pascale * 1971 * 1.78 m * 2 dochters * Fleur (7 jaar) & Sophie (11 jaar) * 13,5 jaar samen met vriend * 
 * 2 poezen:  Lotje & Roosje * 1 broer * getuige van mijn moeder tijdens haar huwelijk * 
* 1 jaar in Rome gewoond * lente & herfst * Chardonnay & rose * dol op kookboeken *
* hout, wit, grijs, beige en zwart * perfectionist * interieur *
* auditie gedaan voor ballet academie * verzot op melkchocolade * 
* PR & Communicatie * kletskous * omgeschoold tot tandartsassistente toen kinderen klein waren
* eigen webshop gehad in leuke kadootjes * dol op pasta's * 
* Scandinavische interieurstijl * VT Wonen & 101 Woonideeën * zwarte Citroen C3 *  *georganiseerd * witte Cortina fiets * * gek op fruit & Apple * kringloop & rommelmarkt *  cappuccino * trouw * 
 * Parfum : Rem van Reminiscence * nu sinds 5 jaar werkzaam op Marketing afdeling* 

Tot slot een foto van mijn 2 lieve schatten Fleur & Sophie: 


Fijne avond allemaal!
Liefs Pascale