zondag 26 januari 2014

Indruk van onze keuken

Ik dacht dat het misschien wel leuk was om jullie eens een indruk te geven van onze keuken. 


Toen wij 11 jaar geleden onze woning kochten hadden de huidige bewoners net een gloednieuwe gele (!) keuken geplaatst met een fineer beukenblad en achterwand en gele tegeltjes achter het fornuis.  Totaal onze smaak niet maar we hadden geen geld om er direct weer een nieuwe keuken in te plaatsen en dus verfde ik alle frontjes en tegeltjes wit en kon de keuken er weer mee door. 

Twee jaar geleden was het echt tijd om de keuken te vervangen. In eerste instantie kozen we een witte keuken uit met een antraciet blad. Toen de tekening klaar was en de keuken besteld zou worden besloot ik om toch maar even het frontje mee naar huis te nemen om te kijken hoe het er bij ons uit zou zien qua lichtinval en interieur. Lichte paniek toen bleek dat het wit van het frontje toch niet mooi uitkwam bij onze meubels en deze keuken niet in andere wittinten te verkrijgen was. Wel was er een mooie grijstint en hakten we de knoop door: we kozen voor een grijze keuken met wit stenen blad, precies contra dus! Ik koos voor een stenen blad met wat kleine glasscherfjes er in omdat een spierwit blad net op een kunststof blad leek. 


Omdat de keuken niet groot is wilde ik geen bovenkastjes meer om het geheel wat luchtiger te maken. Bij het samenstellen van de keuken bleek al snel dat ik dan niet uit zou komen met alle keukenspullen en kozen we voor extra hoge bovenkastjes op de kortste zijde. Samen met de hoge apothekerskast heb ik hiermee genoeg opbergruimte. 


We hoefden bij de nieuwe keukenindeling ook geen rekening te houden met een grote koelkast en vriezer omdat we die los konden plaatsen in de kleine uitloop bij de keuken. Ik koos er ook voor om geen ingebouwde prullenbak te laten plaatsen onder het gootsteenkastje zodat ik ook die ruimte volledig kon benutten voor het opbergen van schoonmaakmiddelen etc.  Omdat ik nauwelijks een magnetron gebruik heb ik deze ook uit de nieuwe keuken weggelaten en gekozen voor een oven met extra inhoud en een opberglade eronder. In de kleine uitloop heb ik een kleine magnetron staat voor het geval ik toch iets wil ontdooien. 


De gestucte wand is voorzien van een speciale coating die heel eenvoudig is af te nemen met water. Ik ben echt nog iedere dag blij met onze keuken en dan zeker niet in de laatste plaats vanwege de gekozen kleur grijs. Door de witte achterwand en het witte blad oogt het niet donker en vind ik alles er mooi op uit komen. En, ook niet geheel onbelangrijk,  het is ook niet zo besmettelijk als wit en dat is met rondhuppelende kinderen best fijn! 

Fijne zondag nog, 
Liefs Pascale 






57 opmerkingen:

  1. De gekozen kleur grijs staat heel mooi, Pascale...ik denk dat je er goed aan hebt gedaan om de kleuren te wisselen. We hadden het hier de afgelopen dagen ook over onze keuken en mijn wens om de bovenkastjes in de toekomst weg te laten. Maar de spullen die daar in staan, worden veel gebruikt en ik heb geen ruimte elders over om het neer te zetten. Ik herken dus het probleem, jullie hebben dat prima opgelost.

    Ik wens je nog een fijne dag! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een prachtige keuken Pascale! Mooie combi het grijs met wit.... en om heel eerlijk te zijn je ziet altijd wel weer ergens iets anders wat je dan toch nog net weer even iets mooier had gevonden ☺ (althans daar heb ik altijf last van). Niet te veel naar Pinterest kijken dus ... haha!
    Fijne zondag!

    Groetjes,

    Stephanie
    http://interieur-coosje.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt een geweldige keuken is het geworden! Grijs wit combinaties blijven stijlvol, je kunt er zoveel kanten mee op!! Wij hebben wel een witte keuken...ik had eerlijk gezegd ook wel schrik voor de besmettelijkheid van wit maar dat valt heel erg goed mee :-)

    Ps Je hebt ook super mooie keukenspullen staan op je aanrecht!

    Fijne middag
    X Els

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een ideale keuken hoor, mooie combi zo met die kleuren.
    Lekker die open ruimte boven je kookgedeelte, het blijft daardoor
    heel ruim en licht in je keuken.
    Veel kookplezier!!

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh Pascale wat heb je een mooie keuken...
    Een hele mooie combinatie dat grijs met dat aanrechtblad..
    Groetjes Chris x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige keuken! En die spulletjes op het aanrecht (Vooral die Kitchen Aid - is dat nou parelmoer??)!
    Het is echt ontzettend mooi allemaal bij elkaar.
    Fijne avond! Liefs, Clarieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Clarieke! De Kitchen Aid is inderdaad parelmoer, echt een pareltje in de keuken :-)

      Verwijderen
  7. Wat een heerlijke keuken, Pascale!"
    Die Kitchen Aid is super, wij hebben ook een keukenmachine niet van KA maar een van Bosch ook super fijn ding, ideaal :).
    Mooi gestyled allemaal hoor!
    X Arja

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi Pascale! Vind het een heerlijke keuken zo. Wat zul jij daar met plezier koken, meid!
    Je hebt er goed aan gedaan om grijs met wit zo te combineren.
    Volgens mij, ik weet het niet zeker, is deze keuken van Grando, klopt dat? Ik herken de frontjes en de greepjes toen wij drie jaar geleden een nieuwe keuken lieten plaatsen. Het aanrechtblad is ook zéér herkenbaar. Die hebben wij ook! :-) Alleen hebben we gekozen voor een 'dun' aanrechtblad. En... wij hebben alles wit en dan ook nog in hoogglans, oei :-) Maar het is niet besmettelijk gelukkig. Moet je maar eens kijken op mijn blog. Al heb ik er nooit echt een keukenonderwerp aan gewijd, binnenkort maar eens doen :-)
    Eet smakelijk straks, haha.

    Liefs, Marjolijn

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een prachtige keuken en ook helemaal wat ik bij jou verwacht!
    Grappig eigenlijk dat je een smaak van een mede-blogger herkent en er van kan genieten om te zien :-)
    Nog grappiger maakt het dat ik jouw spullen altijd werkelijk mooi vind maar dat ik zelf helemaal nooit voor veel grijs zou kiezen. Je kent het waarschijnlijk wel, PRACHTIG maar het past niet bij mij zelf!
    25 jaar geleden heb ik zelfs in ons eerste huis nog overwogen een gele keuken te plaatsen maar dan alleen de deurtjes hoor, de rest wit. Het is uiteindelijk berken geworden toen voor de deurtjes, iets veiligere keus. Zeker omdat we er maar 4 jaar gewoond hebben en de meeste kopers zullen er niet zo enthousiast over geweest zijn!
    Nu hebben wij sinds we hier wonen (15 jaar) een terra kleurige keuken met grijs blad en wit/l.grijs/grijs 10x10 tegeltjes er achter en hout accenten. Klinkt heel druk maar dat is het zeker niet! Eigenlijk zou ik wel weer een nieuwe keuken willen en dan zou ik toch voor helemaal wit (met mooie gekleurde (vintage) accessoires) gaan, of knal rode fronten, lijkt me ook wel wat! Maar blijf vooral lekker bloggen over wat jij mooi vindt, ik geniet er van!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind het erg mooi zo. En door deze indeling kun je genoeg kwijt, en oogt het toch heel ruim.
    Oh, en ik zie dat jij een kitchen-aid hebt, die staat ook nog op mijn lijstje, maar dan een andere kleur hihi...
    Erg leuk..

    Fijne dag verder
    Liefs lia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Pascale ik vind je keuken heel mooi en fris.
    Mooi met maar aan 1 kant kastjes.


    gr. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind de kleur super!
    Mooie keuken heb je Pascale.....
    Stoer!
    Fijne avond...
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ziet er mooi uit hoor Pascale. En grijs is zeker handig met al die kinderhandjes, dat merk ik nu wel op onze witte hoogglans keukenkastjes ;)

    Liefs,
    Rosalie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Geweldig, je keuken. Het is ook zeker niet te donker. Strak, maar ook gezellig. Wij hebben ook grijs, maar in een totaal andere sfeer (maar wel met Kitchen Aid :-))
    Groetjes, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooi hoor, een gezellige en lekker praktische keuken!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo,
    Dat zier gezellig en functioneel uit.
    Veel kook- bak- afwas- en ander keukenplezier gewenst.
    Groetjes, Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mooie én praktische keuken zegh! Goede keuze om het om te wisselen qua kleuren, mooie rustig en stijlvol zo!

    Liefs Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat leuk om te zien, Pascale! Slim ingedeeld en het ziet er heel mooi uit :-) het blad vind ik ook prachtig! Onze keuken heeft mijn blog nog niet gehaald. Terwijl het een nieuwe keuken is, pas twee jaar geleden gezet. Maar hij past niet bij de rest van ons huis. Het is een moderne hoogglans keuken met een hele donkere achterwand. We kochten 'm omdat het een showroomkeuken was, we er flink korting op kregen en Bart er verliefd op was. Binnenkort gaat ' ie in de make-over! We gaan 'm schilderen en de achterwand met hout bekleden. Dan zal ik er eens een blogje aan wagen... ;-)
    Ik mail je vanavond nog even. Fijne nieuwe week! Kus Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Supermooie keuken! X fijn dat je nog steeds zo blij bent met je kruze!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat heb je een mooie keuken! Ik jou wel van die kleur. Iedereen heeft ook al wit. Zelf hebben wij ook een grijze! Je hebt hem ook gezellig ingericht!
    Fijne avond.
    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Een prachtige keuken en een supermooie kleur! Hier staat een hoogglans grijze keuken op het verlanglijstje, maar onze keuken is nog maar een paar jaar oud dus, nog nog even geduld ;)

    Fijne avond. X

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Tja, wat kan ik hier van zeggen...: MOOI! Erg stijlvol met die mooie spulletjes op het aanrecht, en ik ben weg van de greepjes.
    Lijkt me een heerlijk plekje om te koken.

    Liefs,
    Bernice

    BeantwoordenVerwijderen
  23. MOOIE EN STIJLVOLLE KEUKEN.
    FIJNE DAG,

    MIRANDA

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een mooie keuken, Pascale!
    Het grijs en wit mooi afgewisseld, toch tot een mooie eenheid. Het is een mooie kleur grijs.
    En je hebt hem ook gezellig ingericht!
    Een mooie week gewenst!

    Lieve groet, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Prachtige stijlvolle keuken! Mooie die bovenkastjes.. fijn dat jij ze wel hebt, terwijl iedereen ze weg moet laten.. kastruimte is nl best belangrijk! Leuke binnenkijker zo!!

    Groetjes Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hele mooie keuken! Vind de grijze kleur erg mooi. Wat fijn dat je ook een extra ruimte hebt voor de koelkast en magnetron, zodat je het hier lekker licht en ruim kan laten. Lekker!
    Dat is volgens mij heerlijk, gezellig koken daar ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wauw wat een mooie keuken! Ik vind het witte blad ook echt heel mooi uitkomen zo met de grijze kastjes, ik heb het nog niet ergens anders gezien. Leuke binnenkijker :)
    Liefs Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Je hebt een prachtige keuken! De combinatie grijs/wit ziet er altijd fris uit. Ik vind het probleem van de bovenkastjes prima opgelost. Het effect is een vrije ruimte, terwijl je aan de zijkanten toch opbergmogelijkheden hebt, die je bij de eerste blik niet meteen ziet. Super!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wauw! Dat ziet er mooi uit!
    Fijne week!
    Groetjes,
    Liza

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat leuk om eens een indruk van jouw keuken te krijgen!
    Het ziet er erg mooi uit!
    Liefs Eva

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat een prachtige keuken.
    En het ziet er ook zo opgeruimd en netjes uit!
    Groetjes Rensina

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat een prachtige keuken ,eentje om jaloers op te zijn haha !
    Bedankt voor je reactie op mijn blog !
    Liefs ida

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wouw Pascale, wat een schitterende keuken!!! Komt helemaal goed uit je blogje, want volgende week gaan wij een keuken uitzoeken voor ons nieuwe huis (wat nog gebouwd moet worden). Ik ben overal druk inspiratie aan het opdoen en ben heellll benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden! Ik vind dit een heel verrassende kleurencombi en erg mooi! Schitterend in combi met de snijplanken in warm hout!

    Liefs, Heidi

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wat een mooie keuken! Zal wel heel spannend zijn geweest in de tijd dat de keuken daadwerkelijk geplaatst werd ofniet? Fijn dat je er nog zo blij mee bent. Wij hebben (bijna) dezelfde greepjes. Ik vind ze nog steeds heel gaaf. Al ben ik er vandaag al een aantal keer aanvast blijven haken met m'n (wollen) vest grrr ;-). Fijne avond! Liefs Manon

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat een prachtige keuken die zou hier ook niet misstaan ;)

    Liefs Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wat een mooie keuken zeg! Wij zaten ook na te denken over een grijze kleur voor onze keuken en deze vind ik echt prachtig! Liefs Lisanne

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wat een goeie switch is dat geweest zeg, van wit naar grijze kastjes!
    Mooie kleur, past mooi bij je andere spullen!!
    Liefs Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Zoals alles bij jou is alles zo mooi strak en stijlvol bij jou! Mooie kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Je hebt een prachtige keuken en leuk dat je deze laat zien.

    X Colinda

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Hallo Pascale, prachtige keuken, geen toeters en bellen, mooi strak, daar hou ik van. Leuke blog heb je, ik zal je in de toekomst zeker volgen. Groetjes, Lily

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Wauw! Mooie keuken hebben jullie!
    Leuke om even binnen te mogen kijken :)
    Ik vind de kleur prachtig zo!
    Liefs Lindy

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Wat een mooie keuken en keukenspullen, ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk ;) Leuk dat je die kruidenrekjes in dezelfde kleur als de keuken hebt geverfd, vind het een heel mooi geheel!

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Wat een mooie keuken zeg! Lekker clean, daar houd ik van!

    Love,

    Rowan


    Personal Style Blog WWW.REDREIDINGHOOD.COM

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Lijkt me een heerlijk plekje om lekker te kokkerellen. Mooie spulletjes heb je er ook staan!

    Fijne avond!

    Groetjes,
    Femke

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Een grijze of hoogglans witte keuken wil ik ook nog steeds heel graag hebben. Je keuken ziet er echt te gek uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Wat een mooie keuken!!! Ik vind de combinatie prachtig....zeker ook met die mooie spullen op je aanrecht!! Blijft tijdloos grijs en wit en dan het mooie contrast met hout en zwart... Een heerlijke plek! Fijne dag x

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Mooie keuken Pascale, Vooral die kitchen aid.... wat een mooie, ik heb er een voor de kerst gekregen en ben er helemaal blij mee. De combinatie van grijs en wit maakt het juist zo mooi en dan met de accessoires erbij! Helemaal TOP. Fijn weekend.
    -X- Kirsten

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Wat een heerlijke keuken, het is een plaatje!

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Wat een prachtige keuken heb je: ik vind de combinatie van grijs met wit en hout echt heel mooi! Leuk om te zien! En die spullen erop: wauw! X Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  50. o jee, fijne keuken hoor! al de losse spulletjes heb je toch 1 geheel ingericht. het keukenbald is supercute, met al de mini kleurtjes:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Wij hebben zo'n beetje dezelfde keuken... maar toch ook weer niet. We hebben dat aanrechtblad, maar dan in het zwart en witte kastdeurtjes. Wel dezelfde deurtjes en handgrepen... tssss.... Mooi hoor, je keuken. Ook lekker ruim. Kook je graag?

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Dit is echt een hele mooie keuken en zou ook perfect passen in mijn Scandinavische interieur! Het is ook echt een goed idee om de bovenkastjes op de korte kant te doen, dat brengt heel veel ruimte met zich mee. Fijne inspiratie, dankje!

    BeantwoordenVerwijderen