zondag 18 mei 2014

Take it slow

Het begon allemaal enkele weken geleden toen ik bij juicebar 'Vitamineboost' een fruitig sapje nam. Op de bar stonden enkele kleine gifgroene glaasjes sap om te proberen en ik was stomverbaasd dat het lekkere groene goedje een sapje met spinazie was.  Door het fruit proef je de spinazie namelijk helemaal niet! Eenmaal thuisgekomen nam ik de proef op de som en maakte ik voor mijn dochters een groene smoothie onder het mom dat ik er "groene druifjes' in had gedaan. En tot groot genoegen van mij gingen de groene smoothies er zonder tegensputteren in. 

Tja, en als je dan eenmaal in het 'groene circuit' zit dan ga je op zoek naar lekkere smoothierecepten en dan maak je ook kennis met een slowjuicer. Mijn man en ik zijn na elkaar jarig en het grote voordeel daarvan is dat je samen een heel mooi kado kan kopen van het verjaardagsgeld. Dit keer hebben we het geld besteed aan een slowjuicer van Sana by Omega. 


Het parelmoer witte apparaat heb ik een vaste plek op ons aanrecht gegeven. Mijn ervaring is dat als je apparaten uit een keukenkastje moet pakken je het toch niet veelvuldig gebruikt. Met dit apparaat pers je met gemak sap uit allerlei groente en fruit inclusief de harde soorten zoals bijvoorbeeld appel, bleekselderij en wortel. Bijkomend voordeel is dat je echt een hoge sapopbrengst hebt, het lang houdbaar blijft, en er meer voedingsstoffen en enzymen in het sap blijven door de lage draaisnelheid en het ontbreken van hitte in tegenstelling tot een blender. 

Nu draait het apparaat zo'n 4 keer per week op volle toeren om het hele gezin op een gezond sapje te trakteren. Ik probeer altijd een combinatie te maken met groente en daarin uiteraard af te wisselen. Boerenkool ligt op dit moment niet meer in de winkels maar we hebben het hier in combinatie met bijvoorbeeld peer en ananas heel graag gedronken. 


Voor 4 glazen sap neem ik altijd 3 sinaasappels als basis en voeg daar dan wat groente en fruit aan toe. In principe hoef je (op de sinaasappels na) het fruit niet te schillen maar dan moet je het fruit wel heel erg goed afwassen. Daarna is het gewoon een kwestie van het fruit in de opening doen en met de stamper iets naar beneden drukken. Mijn jongste doet dit klusje maar al te graag. Aan de voorzijde komt het droge pulp eruit en in het midden het sap. 


Het schoonmaken is echt een fluitje van een cent aangezien het pulp is opgevangen in een apart bakje wat je zo kunt legen in de prullenbak. Het overige is een kwestie van omspoelen. Ik vond het schoonmaken van het zeefje van onze sinaasappelpers altijd meer werk. 


In het boek '70 groene smoothies' staan allerlei lekkere combinaties van groente en/of fruit die je ook prima kunt gebruiken voor een slowjuicer. Het apparaat heeft nog meer mogelijkheden voor bijvoorbeeld ijs en pasta maar vooralsnog hebben wij hem hier staan voor de heerlijke sapjes. 

Proost!

Fijne avond, 
Liefs Pascale 

29 opmerkingen:

  1. Dit klinkt reuze gezond. Ik kom makkelijk aan de gewenste porties fruit per dag, maar groente gaat moeizamer. Dan is een dot spinazie een goede oplossing, al is variatie daarin natuurlijk wel gewenst. Het apparaat lijkt mij prima, met jullie gezin als testpanel is deze post al een goede review op zich. Ik ga het onthouden!

    Een fijne week, Pascale! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je zou een slechter cadeau kunnen bedenken Pascale, en zeker als je kinderen ook nog wel eens moeite hebben met groente eten is dit een prachtige oplossing. Je krijgt zo heel wat gezond binnen.
    Zelf ben ik meer van de beet, vooral fruit wil ik erg graag eten en sommige groenten eet ik ook gewoon rauw. Als mijn moeder vroeger bietjes ontvelde, haalde ik ze al uit haar handen.

    Liefs en een mooie zonnige week!
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoorde al eerder positieve klanken over een slowjuicer.

    Zonder enige verder onderzoek, zou ik meteen zo een, als die van jou nemen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ben zelf ook fan van geperste sappen. Je slow juicer ziet er mooi uit! Geniet ervan ♡

    Liefs,
    Rosalie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie slow juicer heb je! Hier ook eentje maar niet zo'n mooie maar werk prima;)
    Wat fijn dat je meisjes zo stiekem extra groente binnen krijgen.
    X Eva

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier sinds kort een blender en ik ben er erg blij mee. Net als met de tip die je geeft voor het boek. Wat heb je trouwens een mooie tuinset! Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lijkt me lekker. Heb sinds kort ook een mooi bosch apparaat.Zal dit ook eens uitgaan proberen.
    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat krijgen jullie daar een "vitamineboost"!lekker gezond!!!
    groetjes debora

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb ook een enorm keukenapparaat maar dat staat toch weer niet zo mooi op het aanrecht en je hebt gelijk, dat pak je dan toch niet snel. En spinazie die je niet proeft, dát is wat voor mij. Ik houd namelijk niet zo van spinazie haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat is een mooie slow juicer! Ik heb sinds kort de blender weer uit de kast gehaald, ook heerlijk, maar wel een groot 'ding' op het aanrecht. Het boekje staat ook nog op mijn lijstje. Geniet van je heerlijke sapjes!
    Liefs Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ziet er goed uit zeg!
    Ik zie overal op blogs de smoothies verschijnen. De één ziet er nog lekkerder uit dan de ander.
    Ik moet dit ook maar eens gaan uitproberen denk ik.
    Lieve groet, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja lekker he, ik ben samen met mijn jongste ook helemaal smoothie fan. Wij maken ze in de blender, maar dit apparaat ziet er ook wel heel aantrekkelijk uit!
    Deze week ontdekte ik dat peer de smaak van de groente perfect neutraliseerd. Heerlijk! Kiwi's gaan er ook met schil en al in en spinazie, bleekselderij en boerenkool zijn onze favoriete groenten (en boerenkool koop ik nu het niet meer vers verkrijgbaar is gewoon als diepvriesvariant, de deelblokjes zijn heel handig). Vandaag 'gooide' ik er voor het eerst watermeloen door, ook heel lekker!
    Nou ja, je leest het al...ook ik ben sapjes en smoothie fan. Geeft zo'n heerlijk gevoel om zo gezond bezig te zijn en het is nog heerlijk ook!
    Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wat een goed idee en wat een mooi apparaat. Wij hebben inderdaad een blender (in een keukenla.....misschien maar weer op het aanrecht plaatsen....of ook zo'n mooie nieuwe kopen ;)) Fijne week Pascale! x

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Een mooie gezonde aanwinst! Het is waar wat je schrijft: in een keukenkastje komt zo'n apparaat er niet meer zo snel uit. En waarom zou je dit mooie exemplaar ook niet op het aanrecht zetten (mits er plaats voor is natuurlijk)? Volgens mij neemt ie niet zoveel plaats in beslag. Het lijkt me ook ideaal om fruit én groente zo te mixen dat het zelfs voor kinderen heel lekker is. En dat is toch altijd mooi meegenomen! Je hebt me helemaal enthousiast gemaakt met deze slow-juicer, zeker omdat ie ook nog eens heel simpel in gebruik is (ook met schoonmaken!).
    Ik ga eens googlen...
    liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ben ook fan van smoothies en sapjes. We hebben een blender en sapcentrifuge. Die slowjuicer staat heel mooi op jullie aanrecht, en het ziet er superhandig uit!

    Cindy x

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heerlijk, die groene smoothies, en echt supergezond!
    Gaaf dat je nu zo'n mooi apparaat hebt staan pronken! Lokt idd uit om veel te gebruiken!
    Met al het zomerfruit wat eraan komt vast nog veel meer!

    Liefs Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  17. super gezond. Schoonzoon maakt dat ook ! of ik het lekker vind weet ik niet, moet nog eens een xtje proeven !

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Interesse is gewekt! Ziet er smakelijk uit, fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mm...dit werk wel een beetje aanstekelijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Een geweldige mooie aanwinst op je aanrecht en het ook nog eens supergezond allemaal :-)
    Lijkt me heerlijk om regelmatig verse sapjes te kunnen drinken!

    Fijne middag
    X Els

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Prachig apparaat! En wat superslim dat je hem op het aanrecht hebt gezet :-)
    Ik ben zo benieuwd naar dat groene smoothie boek!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Yummm... ik krijg er al zin in. Onze blender heeft het begeven, maar we hebben er nog niets nieuws voor. Ik ga toch maar eens op zoek...

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dat ziet er goed uit zeg!!! Als op deze manier de vitaminen wel naar binnen gaan, ideaal! gr. Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  24. wauw klinkt goed. Ik vind het schoonmaken van zo'n soort apparaat altijd zo vervelend, maar bij deze is dat dus niet het geval! En jeetje wat staat die mooi te pronken op het aanrecht!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Gaaf ding Pascale! Lijkt me heerlijk zo'n gezond drankje elke dag :-)
    Fijn dat je meisjes er ook zo dol op zijn.
    Een heel fijn weekend gewenst! Liefs, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Yay! Ben je blij met je slowjuicer:-)? Met bevroren stukjes mango heb je zo sorbetmango, hmmmmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hoi Pascale,

    Ik miste je in blogland dus ik kom even buurten en vragen hoe het gaat. Ben je aan het genieten van het mooie weer? Wat hebben we dit voorjaar al veel mooie dagen gehad hè, als zomermens vind ik dat natuurlijk heerlijk.

    Ik hoop dat alles oké is en dat we snel weer een post van je gaan zien.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Dit lijkt me wel wat. Volg op facebook ook het groepje 'dat maken we natuurlijk lekker zelf'
    Je tuinset vind ik ook geweldig!

    Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen