zondag 12 april 2015

Kijkje in de keuken en blogswap

Als 'keukenprinses' droom ik natuurlijk van een hele grote woonkeuken maar de realiteit is anders. In onze tussenwoning is er maar een klein gedeelte beschikbaar voor onze keuken. Ondanks dat heb ik er toch bewust voor gekozen om maar aan een wand bovenkastjes te laten plaatsen omdat dat het geheel toch net wat luchtiger maakt. 


De koelkast en vriezer hebben een plek in de kleine uitbouw rechts van de keuken dus daardoor hou ik wel wat extra ruimte over.  Omdat mijn ervaring is dat je keukenapparatuur alleen gebruikt als het in het zicht staat en niet is opgeborgen in keukenkastjes heb ik mezelf in de loop der jaren wel getrakteerd op mooi uitziende spullen zoals broodrooster, mixer, Kitchenaid, waterkoker etc. Het heeft immers een permanente plek op het aanrecht!


De slowjuicer die mijn man en ik vorig jaar samen van ons verjaardagsgeld kochten is echt de beste aankoop ooit. Omdat hij een prominente plek op het aanrecht heeft maak ik minimaal 4 keer per week lekkere gezonde sapjes van allerlei soorten groentes en fruit.Mijn kieskeurige dochters proeven echt niet dat ik er behalve sinaasappels en ananas bijvoorbeeld ook nog wortels doorheen heb gedaan en ook een sapje met boerenkool of spinazie drinken ze zonder morren op. 


Ondanks dat ik echt op het allerlaatste moment besloot toch voor een grijze keuken te gaan met een wit stenen blad heb ik er tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Het is een hele makkelijke kleur dat prima combineert met zwart, wit en hout. Bovendien is het ook best fijn met kinderhandjes dat je er niet al te gauw iets op ziet. 


Dan was er natuurlijk ook nog de blogswap! Ik ontving onderstaande prachtig ingepakte kadootjes. 


Mijn dochters waren maar wat nieuwsgierig naar wat ik zomaar van iemand had gekregen. Op de kaart was er over de naam van de afzender een stukje maskingtape geplakt wat het nog spannender maakte.  Ik vond het echt ontzettend leuk om te lezen dat Lia, met haar prachtige fotogenieke katten Joep en Yoris en haar mooie blog  I found my home, mijn swap had verzorgd! Lia heeft me echt verwend met leuke kadootjes!

Lieve Lia, langs deze weg wil ik je nogmaals heel erg bedanken voor de leuke spulletjes. De sleutelhanger hangt hier aan de kast, de cocktailprikkers hebben we al gebruikt in onze zelfgebakken muffins en de stippenrietjes en servetjes komen ook goed van pas. Bedankt! 


De eerste zonnige dag gisteren heeft me aangezet om de handen buiten eens flink uit de mouwen te steken. Ik hoop binnenkort weer eens wat tuinfoto's te plaatsen. 

Fijne week iedereen, 
Liefs Pascale 

19 opmerkingen:

  1. Wat heb je een mooie keuken, Pascale...het kan zo in een woonblad! Ondanks dat het dan net als hier geen woonkeuken is, oogt het wel ruim. Met apparatuur ben ik inmiddels ook om, er komt geen plastic waterkoker meer in de keuken...tenslotte kijk je er dagelijks tegen aan.

    Mooie cadeautjes heb je van Lia gekregen. Ze heeft echt gekeken naar wat bij jou past.

    Ik wens je een hele fijne week! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt een hele mooie keuken. En het klopt echt, wat je opbergt gebruik je niet.
    Ik wil nu ook een ander waterkoker, want zo'n plastic ding zet je niet op de aanrecht. En dus drink ik minder thee.
    Fijn dat je mijn kleine gift leuk vond.

    Liefs lia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi je keuken ...!!...prachtig hoor....fijne week liefs Ria...x!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou zo met je ruilen! Prachtig Pascale

    Fijne dag!

    X Wimke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Pascale,
    Wat een gezellige keuken!
    Het grijs en wit vind ik heel mooi. Dit is een mooie kleur grijs!
    En je hebt gelijk, wat je ver weg stopt in de kast, haal je er niet zo makkelijk iedere keer weer uit!
    En een leuke swap heb je gekregen!
    Een fijne week gewenst!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie keuken, zo zie je maar dat grijs, zwart en wit ook een heel warme uitstraling kunnen hebben. Je blogswap-cadeautjes passen er goed bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Complimenten voor je prachtige keuken! Geeft mij weer inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind je keuken echt prachtig! Waarom och waarom heb ik 8 jaar geleden gekozen voor een crèmewitte keuken.... zucht. En wat een leuke cadeautjes heb je gekregen, ze heeft goed naar je interieur gekeken. Ik wens je een fijne zonnige dag. Ik heb besloten dat het hier vandaag nationale ik-ruim-mijn-zooi-nu-eens-op-dag is...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuke blogswap heb je gekregen, helemaal je ding! De keuken zit er heerlijk fris uit, fijne week!

    Lieve-Groetjes,
    Verie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je hebt een heerlijke keuken. Het is idd waar: staat het op je aanrecht dan wordt het tenminste gebruikt. En dan mag het ook mooi uitzien en passen bij de rest van je huis. Ik heb vorig jaar daarom ook de waterkoker verbannen en weer een 'gewone' fluitketel aangeschaft (daarbij vind ik dat het water ook heter wordt, heerlijk voor thee!).
    Lia heeft je goed verwend en mooie spulletjes voor je uitgezocht!
    Fijne week!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een prachtige keuken heb je! ik ben er helemaal verliefd op:)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je keuken ziet er uitnodigend uit, juist door de apparaten een plekje te geven gebruik je ze ook, maar staat het ook nog eens sfeervol! Heerlijk hoor dat je zelf je sapjes maakt, hier worden wekelijks een aantal smoothies gemaakt van zowel groenten als fruit, maar een slowjuicer lijkt me helemaal een aanwinst in de keuken.

    Je bent verwend door Lia, ze heeft echt gezien waar jij van houdt.

    Lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een heerlijke plek voor een keukenprinses :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ontzettend leuk om een kijkje te nemen in jouw keuken Pascale. Het ziet er modern en licht uit. Heel sfeervol met mooie accessoires! Kun je mij vertellen waar je de prachtige keukenrolhouder hebt gevonden? Het lukt mij maar niet om een geschikt exemplaar te vinden. Die van jou is precies wat ik zoek!

    Alvast een fijn weekend!

    Madelief x

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtige keuken heb je!! Heerlijk die verse sapjes. Fijn weekend!
    Liefs Cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtige keuken heb je, fijn inderdaad alles op het aanrecht zodat het ook gebruikt wordt. Heerlijk hè, die lentezon... Maakt alles mooier. Dikke knuffel en tot snel hoop ik, liefs Marieke xx

    BeantwoordenVerwijderen
  17. wat een fijne plaatjes en net als Madelief vind ik je keukenrolhouder ook heel gaaf. Goed om te horen dat de slowjuicer zo'n succes is...hmmm misschien toch maar eens over nadenken. Lekker gezond natuurlijk! En wat een schattige pakjes kreeg je voor de blogswap. ik moet me intussen voorbereiden voor het sturen van de instaswap, time flies :)) x

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat gluur ik toch graag bij je ;-) !
    Cora.

    BeantwoordenVerwijderen