zondag 4 oktober 2015

Indruk van The Green Kitchen en recept

Toen ik mijn blog begon had ik het voornemen om af en toe wel eens een recept met jullie te delen. Uiteindelijk zijn die op één hand te tellen en ben ik voornamelijk over interieur gaan bloggen. Des te leuker is het dat ik voor Brasserie 10, een restaurant gehuisvest in een authentieke boerderij in Amstelveen, mag gaan bloggen. Ik zal er bijvoorbeeld recepten plaatsen, kookboeken en producten reviewen, schrijven over nieuwe gerechten op de kaart en streekproducten. Op deze manier geef ik een 'kijkje' in de keuken van deze sfeervolle Brasserie. 

Ik hou erg van goed en gezond eten en hoop mijn kinderen hier ook iets van mee te geven. Zo deelde ik op mijn eerste blogpost voor Brasserie 10 een recept voor het zelf maken van pindakaas. Heel eenvoudig en lekker zonder suiker of andere toevoegingen. Echt peanuts dus! 

Een beetje 'keukenprinses' heeft natuurlijk wel wat kookboeken in haar keukenkastje staan ter inspiratie. Zo heb ik ook een mooie verzameling kookboeken opgebouwd waar ik regelmatig iets lekkers uit maak. In een boekwinkel vertoef ik graag bij de kookboeken. Behalve smakelijke recepten vind ik de foto's minstens zo belangrijk.

Foto: Pascale de Jong 
Het boek The Green Kitchen is een boek waarbij ik niet alleen viel voor de prachtige foto's. De Zweeds-Deense auteurs David Frenkiel en Luise Vindahl hebben het vegetarische kookboek gevuld met heerlijke recepten, persoonlijke verhalen over de fascinerende reizen die ze maken, basisrecepten zoals eengoede tomatensaus of groentebouillon en handige tips over producten die niet in je voorraadkast mogen ontbreken. Een mooi boek waarbij ze je inspireren om op je eigen manier de wereld van gezond eten te ontdekken! 

Een favoriet recept uit het kookboek dat ik thuis graag maak op een lazy Sunday morning, zijn de verrukkelijke banaan/kokos/bosbessenpannenkoekjes zonder bloem. De ingrediënten van dit recept heb je eigenlijk altijd wel in huis. 

Foto: Pascale de Jong
Voor 10 pannenkoekjes heb je nodig:

3 rijpe bananen
6 eieren
50 gram gedroogde kokosrasp
150 gram bosbessen (vers of ontdooid)
1/2 tl kaneel voor eroverheen
2 tl kokosolie
2 el ahornsiroop of volle yoghurt voor eroverheen als je wilt

Prak de bananen met een vork fijn, doe ze in een kom en klop de eieren en de kokos erdoor en voeg wat bosbessen toe. Verhit de kokosolie in een koekenpan van 25 cm met antiaanbaklaag. Schep er 2-3 eetlepels van het beslag in voor elke pannenkoek. Je kunt er 3 - 4 tegelijk bakken. Zodra de bovenzijde niet meer vloeibaar is keer je ze voorzichtig om met een spatel. Stapel ze op en strooi er de rest van de bosbessen over, wat kaneel en de extra kokosrasp. Ik vind de ahornsiroop niet nodig want de banaan zorgt voor genoeg zoetigheid. Mocht je niet van kokos houden: zonde kokos zijn ze ook prima te maken! 

Ik moet eerlijk bekennen dat food fotograferen toch wel een vak apart is en een hele uitdaging. De vijg uit eigen tuin en de diepvriesdoperwtjes die ik over het kookboek strooide gaven een prima resultaat en uiteindelijk lukte het me ook om de niet al te fotogenieke pannenkoekjes goed op de foto te krijgen. Bij het zien van de foto krijg je toch meteen trek? 

Fijne week! 
Liefs Pascale 

13 opmerkingen:

  1. Wat leuk Pascalle, dit heeft absoluut mijn interesse, al ben ik geen keukenprinses. Ik vind mijzelf altijd een beetje vreemd hierin, want ik vind kookboeken super leuk maar ik tover echt niet de lekkerste gerechten tevoorschijn. Ach, wat maakt het ook uit! Je foto's zijn heel goed gelukt, food photography is inderdaad een vak apart. Maar dat gaat je lukken, het beschreven gerecht staat er heel goed op en het ziet er heerlijk uit.

    Veel succes! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha ja leuk net alsof de doperwten van de kaft zijn gerold.
    Mooi gedaan en de pannenkoeken Mmmm..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk Pascale ...laat je de link naar dat blog even weten.....Amstelveen is zo dichtbij ...wieweet...liefs fijne week Ria x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Ria. Als je op de link van pindakaas in het begin van de tekst klikt kom je op de website van Brasserie 10.

      Verwijderen
  4. Complimenten voor je foto van het kookboek! Leuk idee met die diepvrieserwten, maar ook je pannenkoekjes zien er verleidelijk uit. Dus dat food-fotograferen komt helemaal goed! Haha, alleen heb ik dus niet altijd deze ingrediënten in huis zoals kokosrasp en kokosolie (zegt waarschijnlijk meer over mij, hihi)...Maar met de 'traditionele' plantaardige oliën moet het toch ook lukken? Ik wil het in ieder geval eens gaan proberen, want je foto ziet er erg lekker uit...
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke 'wending' op je blog; recepten, kookboek en produkten reviews!! Nieuwe recepten/inspiratie zijn altijd welkom :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jeehh.love it..je wendig over recepten..
    Hier geen kastjes vol kookboeken..ik snuffel meestal op internet..
    Groetjes Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er heerlijk uit, Pascale!
    Al moet ikzelf eerlijk bekennen dat ik helemaal geen keukenprinses ben.
    Leuk dat je blogjes mag schrijven.

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Pascale! Wat leuk en lekker! Ik ben gek op lekker eten en mooie kookboeken! Dit boek heb ik nog niet, maar het klinkt goed! Die pannenkoekjes maak ik ook wel eens, maar dan met eieren, bananen en een beetje bakpoeder. Heerlijk met blauwe bessen! Mooie foto! x Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ontzettend leuk dat je voor de brasserie mag gaan bloggen Pascale!

    Het kooboek heb ik al diverse malen ingekeken, maar tot nu niet gekocht. Ik heb er al zoveel liggen. Genoeg voor een heel mensenleven. Ik kan je wel zeggen dat het mij veel moeite heeft gekost :-) Het is een prachtig boek met mooie foto's en heerlijke recepten!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hi Pascale, wat super leuk dat je gaat bloggen voor de brasserie. Ik ga zeker een kijkje nemen op de site. Het kookboek ziet er heel mooi uit en dat komt zeker ook door jouw foto. Dus dat komt wel goed! ;-) Fijne week. Lieve groet Gertrud.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel leuk! Toffe 'opdracht' lijkt me, om voor de brasserie te mogen bloggen.
    Vind je foto's erg leuk geworden en het recept ziet er ook heerlijk uit.
    Liefs, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hi Pascale,,i love your blog ,, you have a new follower
    Angelica

    BeantwoordenVerwijderen