zaterdag 9 februari 2013

Flessenpost

Allereerst wil ik jullie allemaal héél erg bedanken voor alle enthousiaste reacties op mijn blog. Ik ben nog echt een 'groentje' in blogland en had in mijn stoutste dromen niet verwacht nu al volgers te hebben. Eerlijk is eerlijk, het maakt het bloggen er nog leuker op en dus heb ik met veel plezier weer een nieuwe post geschreven.

Ik ben nogal een besluitloos typje en heb om die reden in (kringloop)winkels al enkele prachtstukken aan me voorbij zien gaan. Daarom pas ik op die momenten voor mezelf een gouden regel toe: is het onder de €5? Niet twijfelen maar inpakken en wegwezen. Vooral dat laatste is ook erg belangrijk want anders is de kans alsnog aanwezig dat ik iets weer terug zet en er later spijt van krijg.

Dankzij het toepassen van deze regel heb ik vandaag bij de plaatselijke kringloop een fles op de kop getikt. Niet zomaar een fles, nee een metalen fles voorzien van een prachtige glazuurlaag èn schroefdop èn driehoekig van vorm.


Mijn man was bij thuiskomst ietswat verbaasd dat ik zo in mijn nopjes kon zijn met een oude jeneverfles maar bij nader inzien heb ik er hem toch van kunnen overtuigen dat dit een mooie vondst is. De metalen binnenzijde en driehoekige vorm maakt deze fles zo bijzonder en dus kan het zo maar een oude kruik van onschatbare waarde zijn ..... toch? Overigens zijn tips over deze fles van harte welkom. Hij staat in ieder geval prachtig bij de vaas die ik ooit bij een andere kringloop kocht.


Maar met de allermooiste vondst van de kringloop kwam mijn 10-jarige dochtertje vandaag aanzetten. Haar oog was gevallen op onderstaand melkkannetje en omdat ze dat echt iets voor mij vond kreeg ik het van haar cadeau. Bijzonder hè? Dus nu kijk ik vol bewondering naar het door haar gegeven melkkannetje maar ook naar haar oog voor detail.

 
Een fijn weekend!
Pascale


19 opmerkingen:

  1. Wat een mooie jenever fles, prachtig bij de vaas! Aah wat lief van je dochtertje! Ze heeft wel een goede smaak, van wie heeft ze dat, haha.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk dat je bloggen zo leuk vind en ik vind jou een hele leuke blogger!

    Leuk hè die cadeautjes, zo noem ik ze altijd, die je vind bij de kringloop, de mooiste dingen vind je als je ze niet zoekt. Ik vind je fles heel mooi maar het allermooiste is het gebaar en het gevoel van het melkkannetje dat je kreeg, koester dit soort dingen en onthoudt ze Pascale, want het zijn je herinneringen voor later.

    Liefs
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi die fles !!! En wat lief van je meisje, ze weet jouw smaak !
    En bloggen zonder volgers is lang zo leuk niet natuurlijk. Je hebt al best veel volgers voor zo een korte tijd vind ik ! Ga zo door !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, het melkkannetje.. niet alleen omdat hij er heel mooi uitziet, maar dat je dochter zo aan je denkt is toch super :D
    (en wat grappig dat je manlief nog wel kon overtuigen... ha. da's hier onbegonnen zaak ;)!)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bloggen is leuk he? Vind het heerlijk om te doen, vooral om lekker te gluren en inspiratie op te doen bij andere!
    Ik ga je volgen :)! Kom je ook gezellig bij mij langs? (joriannn.blogspot.com)Leuk!
    Liefs
    Jorian

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Welkom als blogger hoor, en bedankt voor je leuke berichtje op mijn blog!
    Geweldig toch, om te speuren naar mooie dingen..:-)
    Lief van je dochtertje om voor jou dit kannetje op te zoeken!

    Fijn weekend!

    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie vondsten heb je gescoord. Wat heerlijk dat je dochter met het melkkannetje kwam aanzetten...zoiets kan je inderdaad alleen maar koesteren. Die regel van jou ga ik, denk ik, ook maar invoeren. Ben zelf ook zo'n twijfelaar en heb daardoor ook al heel wat mooie spulletjes aan mijn neus voorbij zien gaan. Zo jammer.
    Leuk dat je volger op mijn blog bent geworden. Zoals je zelf al zegt, dat maakt het bloggen alleen maar leuker. Bedankt!

    Groetjes Henny,
    http://hennyvanderwal.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie vondsten! Lucky you. Ik kom ook vaak in Kringloopwinkels. Zie ik iets moois koop ik het, mits te duur. Mocht ik achteraf toch niet helemaal happy zijn met mijn aankoop, verkoop ik het weer op MP. Gaat ook goed! #haha

    Fijne zondag!

    P.s. De theedoeken van Louise Roe zijn binnenkort ook te koop in mijn shop!

    Groetjes,

    Stephanie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooie vondsten! Lucky you. Ik kom ook vaak in Kringloopwinkels. Zie ik iets moois koop ik het, mits te duur. Mocht ik achteraf toch niet helemaal happy zijn met mijn aankoop, verkoop ik het weer op MP. Gaat ook goed! #haha

    Fijne zondag!

    P.s. De theedoeken van Louise Roe zijn binnenkort ook te koop in mijn shop!

    Groetjes,

    Stephanie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie vondsten! Lucky you. Ik kom ook vaak in Kringloopwinkels. Zie ik iets moois koop ik het, mits te duur. Mocht ik achteraf toch niet helemaal happy zijn met mijn aankoop, verkoop ik het weer op MP. Gaat ook goed! #haha

    Fijne zondag!

    P.s. De theedoeken van Louise Roe zijn binnenkort ook te koop in mijn shop!

    Groetjes,

    Stephanie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Pascale,

    Allereerst bedankt voor je lieve reactie op mijn blog. En wat leuk dat je nu zelf ook een blog begonnen bent! Het is voor mij al ruim drie jaar geleden dat ik met bloggen begon, maar ik weet nog heel goed dat ik het ook best eng vond. Maar het is zó leuk om te doen, nog steeds!

    Ik vind je vondst bij de kringloop ook heel mooi. Ik kom er elke week, maar als ik jouw regel zou hanteren, kan ik bijna alles wel meenemen hihi...de prijzen liggen hier nogal laag.

    Ik wens je heel veel blogplezier! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooie fles! Ik wil ook eens wat vaker naar de kringloop gaan!
    Zie vaak zoveel moois komen, wat daar vandaan komt.
    En dat kannetje is toch ook super! Wat lief dat ze dat voor jou gekocht heeft.
    Fijne zondag nog, liefs Lindy

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Pascale,

    Bedankt voor je reacties op mijn blog. Leuk dat je ook bent begonnen, ik ga je volgen.
    Mooie fles ook, vind die andere pot ook erg mooi!

    Groetjes Wilianne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat leuk dat je dochter iets voor je uitkiest in de kringloop! Ik vind het wel een mooi kannetje en goed passen bij de stijl van de foto erboven. Gek hè, dat als iets wat waard blijkt te zijn je het nog meer bijzonder vindt. eigenlijk is het al héél véél waard als je er van geniet, heerlijk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Zalig hoe kringloopschatten een mens kunnen gelukkig maken.Ik ontdek net je blog, leuk en je zal zien dat er wel snel volgertjes bij komen, groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ook ik word nog steeds erg blij van bijzondere kringloopvondsten! Geweldig dat je dochtertje er ook al een goed oog voor heeft, dat heeft ze zeker niet van een vreemde :-)

    Fijne week
    Liefs Els

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi, hoe krijg je al die volgers bij elkaar dan?
    Ik blog sinds april en heb nauwelijks volgers.
    Heb je tips?

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een geweldige vondst!
    Kan me voorstellen dat je daar heel erg blij van wordt.
    Dank je wel voor de leuke berichtjes op mijn blog. Ik word ook heel erg geïnspireerd door je blog, dus tot ziens!
    http://muy-bien-blog.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen