maandag 4 februari 2013

Pareltje in de keuken

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik de limited edition van de Kitchenaid in parelmoeruitvoering zag. Alleen de prijs van dit "pareltje" stond me nog wat tegen. Maar goed, een echte keukenprinses weet dat de liefde van de man door de maag gaat en dus was het redelijk eenvoudig onderhandelen met manlief over de bittere noodzaak van deze keukenmachine. En dus heb ik sinds kort een prachtige keukenhulp op mijn aanrecht staan!


Voor een lekkere cake, luchtig brood of smakelijke taart draai ik mijn hand niet meer om want daarvoor zet ik nu mijn Kitchenaid aan het werk. Helaas verbrand je met bloggen geen calorieën dus ik moet nog wel iets zoeken om op een verantwoorde wijze om te gaan met al deze caloriebommen. Omdat we hier thuis allemaal chocolade-addicted zijn stond er afgelopen weekend een heerlijke chocoladetaart op het menu. Ik deel het recept met liefde aan jullie:

150 gram pure chocolade
150 gram boter
150 gram poedersuiker
60 gram meel
4 eieren
1mespunt zout

Eieren scheiden,wit en geel in een aparte kom doen. Poedersuiker bij het eigeel doen en goed mengen. Daarna het meel erbij doen. Eiwit met mespuntje zout stijf kloppen. Chocolade au-bain marie smelten en de zachte boter erdoorheen roeren. Dit geheel bij het eigeel/poedersuiker/meel doen. In een ingevette vorm gieten en dan ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden. Bestrooien met poedersuiker en dan ....... is dit het resultaat!


Fijne avond, 

Pascale 



11 opmerkingen:

  1. Nou ben ik geen cookerd dat is Mr H bij mij maar ik vind je machine supermooi om te zien, die zou ik al voor de show neerzetten in mijn keuken. Maar het resultaat is ook heel erg mooi om te zien. Zou ik bijna aan het scherm gaan likken ;-)

    Liefs
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ook eigenlijk geen 'noodzaak' voor een keukenmachine (moet dat dan??!) maar ik zou hem ook graag alleen al voor de 'sier' neer willen zetten (al vind ik zo eentje met kleur ook wel erg stoer).

    Kwam hier via via via via ( :D haha.. ja, idd zit alweer te lang achter de computer!) terecht en ga je gezellig volgen.
    Veel plezier met het bloggen (ik ben ook dit jaar begonnen... spannend he, maar zó leuk!) en warme groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Mim! Leuk dat je via via op mijn blog terecht bent gekomen. Ik herken het wel hoor, even wat blogs bezoeken en je bent zo weer een uur verder. Die Kitchenaid zijn er inderdaad in de meest fantastische kleuren, moet ook wel want je zet hem niet zomaar even in je keukenkastje. Hij neemt toch wel een prominente plaats in op je aanrecht. Ik ga een kijkje nemen op je blog en je volgen, leuk!
    Hartelijke groeten, Pascale

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Pascal, dank je voor je leuke reactie op mijn blog, zie dat je ook net begonnen bent. Wat een heerlijk recept van die chocoladetaart!! Ga ik zeker een keertje maken. Zo'n kitchenaid ziet er wel gaaf uit zeg, ga er voor sparen ;-)

    Groetjes en een fijne dag,
    Patries

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke blog heb je, en het leest ook lekker weg. Helemaal mijn onderwerpen. Ik ga je volgen!
    Veel plezier in Blogland.

    Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Pascale, dank voor je lieve berichtje op mijn blog! Ik volg je terug, je schrijft leuk... ;-) Enne, die keukenmachine, super is 'ie!! Succes met het bloggen en een fijne avond! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De liefde gaat echt door de maag, wat een heerlijk cadeau, nou ja met heerlijke
    dingen die jij maakt dan, maar een prachtmachientje...:)
    Ik was helemaal weg van je perforator en bijpassende puntenslijper..weet je wat zo erg is, onze school is 3 jaar geleden verhuisd naar een nieuwe gebouw en al de puntenslijpers, deze dus, zijn weggegooid...zonde toch.
    Ik ga je volgen, je bent welkom bij mij als je zin hebt.

    Lieve groet,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wow....wat een prachtige keukenmachine Pascale.
    Leuk dat je ook een blog bent begonnen en welkom en deze toch wel speciale wereld.
    Leuk dat je ook een bezoek aan mijn blog heb gebracht en bedankt voor je lieve reactie.
    Ik ga je volgen.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Succes met je blog, het ziet er veelbelovend uit! En die taart lijkt me heerlijk.
    x Iris

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Vreselijk jaloers op dat parelmoeren keukenhulpje!!!
    ...en op dat stukje taart njam...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh my, wat een mooie keukenmachine! Love it!
    Liefs Bianca

    BeantwoordenVerwijderen