maandag 10 september 2018

Mijn indruk van ShowUp 2018

Natuurlijk bracht ik ook dit jaar weer een bezoek aan het ShowUp Event, een vakbeurs waar zo'n 350 merken zich presenteren. Het is niet alleen een inspirerende plek maar ook een leuk moment om kennis te maken met de ontwerpers en de verhalen achter de producten én natuurlijk om gezellig bij te kletsen. Eigenlijk kom je altijd tijd te kort en vliegt de dag voorbij. Ik neem je via wat foto's even mee over de beurs. Kijk je mee? 

Andersen Design maakt meubels en woonaccessoires in Noorse stijl en weet degelijk vakmanschap, kwaliteit en design perfect te combineren. Prachtig krukjes die je ook prima als bijzettafeltje kunt gebruiken, kandelaars die je perfect met elkaar kunt combineren en praktische houten opbergboxjes met bijpassende trays: ik zet ze op mijn wishlist!


Mervision Agency, het agentschap voor onder andere Marimekko stond er nu met de Wilderness Prints van de Finse designer en illustrator Teemu Jävi. De eigenaresse Mervi en ik volgen elkaar op Instagram en het was leuk om elkaar nu ook in het echt te ontmoeten.  


Roland Pieter Smit geeft vergeten grondstoffen weer zijn waarde terug door bv het wol van schapen op Texel te koppelen aan mensen met een mentale of fysieke beperking. Deze fijne samenwerking levert heerlijke wollen dekens en sjaals op. Voor de aardewerkcollectie werkt hij samen met pottenbakkers in Nepal die nog volgens eeuwenoude tradities bakken. Stuk voor stuk mooie producten door niet alleen het materiaal en het ontwerp maar ook zeker door het verhaal erachter. 


Een lief woord, een bloem of een klein briefje: het zijn kleine dingen die iemands dag kan veranderen. Met de flowernotes van Tokketok tover je die lach op iemand zijn gezicht. Ideaal als je iemand een mooie bloem wil geven, het hoeft niet altijd een bos te zijn toch? Er zijn ook nog bijpassende vaasjes te koop die je in combinatie met het kaartje kunt gebruiken. Minstens zo leuk is het ontstaan van de bedrijfsnaam Tokketok. Het was het zoontje van de eigenaresse die met zijn imitatie van zijn lievelingsdier, de kip, de naam voor haar bedrijf verzon. 


Ik blijf nog even in de bloemen want bij Field of the Hope spelen ze ook een hoofdrol. Daniëlle en Hariatie verzamelen gebruikte bloemen, grassen en (on)kruid tijdens hun wandelingen en reizen en verwerken die in vintage lijsten en glaswerk. Hierdoor worden het prachtige kunstobjecten. Gelijk zin om bloemen te drogen! 


Voor de gekleurde bloemen van French toast studio heb je geen groene vingers of water nodig. Zet er eentje in je mooiste vaas en je kunt er eindeloos van genieten. Genoeg keuze om wat vazen te vullen. Staan de flesvazen en zeephouders van Foekje Fleur niet mooi te zijn zo in het zonlicht? De goedlachse Hella stond er ook weer met prachtig keramiek waaronder haar nieuwste product; schattige wandvaasjes om ook die saaie wand of muur te voorzien van bloemenpracht. 


Bij Kinta stond er mooi servies op tafel. Mostergeel gecombineerd met zwart maar ook schitterende gemarmerde kopjes. Dassie Artisan laat je met mooie kopjes en koffiefilters genieten van je koffiemomentje en Archive Studio Amsterdam liet prachtig keramiek zien met een matte afwerking aan de buitenzijde. Zo wordt tafeldekken leuk!


De zepen van Munkholm worden in Denemarken gemaakt en zijn niet alleen een weldaad voor je lichaam maar ook voor je oog. Prachtige flessen en de heerlijke zepen met geuren als Pink Champagne, Honeymilk of Poppy Rose.


StoryTiles, de keramieken tegeltjes met miniatuurverhalen liet hun nieuwe collectie zien en bij Jurianne Matter was het genieten van de mooiste creaties van papier. De tafel vol gekleurde autootjes van Floris Hovers  gemaakt van restafval trok ook veel bekijks. 


Ik zeg volgend jaar weer! 

Fijne avond, 
Liefs Pascale 

2 opmerkingen:

  1. Wow, wat heb je de beelden en de merken leuk gecombineerd! Was een leuke beurs, toch maar een paar van die houten bloemen van french toast studio aanschaffen, ze stelen weer mn aandacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Great post.thank you so much.Love this blog.

    BeantwoordenVerwijderen